sobota, 11 czerwca 2016

FasoLove brownie

Ciasto fasolowe! tak proste a tak pyszne.. jeśli jeszcze ktoś nie przekonał się do użycia fasoli w formie ciasta, bo obawia się smaku - zapewniam, że jest pyszne a fasoli w ogóle nie czuć ;)
Składniki:
-puszka fasoli konserwowej (240g po odsączeniu)
-3 jajka (żółtka i białka osobno)
-2 łyżki jogurtu naturalnego
-2 łyżki miodu lub innego słodzidła
-3 łyżki kakao
-banan
Dodatki:
-plastry banana
-orzechy
Wykonanie:
Fasole odsączamy z zalewy i dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą,białka ubijamy,blendujemy ze sobą resztą składników na gładką masę i mieszamy delikatnie z białkami. Przelewamy do foremki silikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
Całość bez dodatków zawiera około:
700 kcal, 19g tłuszczu, 46g białka, 82g węglowodanów

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz